Hallands Auktionsverk AB
adress Nässjögatan 6, 302 48 Halmstad   tel 035-15 69 00   fax 035-15 69 05
web www.hallandsauktionsverk.se   mail info@hallandsauktionsverk.se
  nästa auktion 31/5    
  slutpriser 26/4    
Läs våra säljvillkor i detalj...
Hur gör Du om Du har något att sälja?

Ingenting kan vara enklare! Tag med föremålet ned till oss, så får du direkt veta om det är någonting som efterfrågas, hur mycket Du kan räkna med att få och när det kan komma med på auktion. Kan du inte själv komma in med föremålet – det är kanske för långt att åka eller för tungt att ta med sig – skicka då bara ett foto eller maila in så svarar vi så fort vi kan.

Bor Du i närheten, eller har tid att vänta litet, kan vi ofta arrangera ett hembesök då vi kommer hem till Dig och tittar på föremålen.

Varför skall Du sälja på just auktion?

När Du säljer hos oss, så säljer du GENOM oss, aldrig TILL oss. Det innebär att Du som säljare och vi som förmedlare har exakt samma intresse; att se till att Du får ut så mycket som möjligt. (Hade vi istället köpt föremålen AV Dig, hade vårt mål varit att betala ett så lågt pris som möjligt för Dina saker!). Vi tar ju provision på det Du får ut, och kommer därför alltid att sträva efter att Dina inlämnade föremål marknadsförs på bästa sätt för att nå så många köpare som möjligt.

Varför skall Du sälja Dina föremål just hos oss?

Att sälja ett (eller flera!) föremål på auktion innebär att lämna ju att lämna iväg någonting idag (din stol, tavla eller smycke t ex) för att få betalning om en månad eller så. Innan Du gör det, är det viktigt att Du är säker på ett par punkter;

Att firman Du tänker sälja genom är seriös – det finns tyvärr allt för många "auktionsfirmor" som dyker upp som dagsländor och försvinner med säljarnas pengar.

Att auktionsfirman har kompetent värderingspersonal – ett enkelt sätt är ju att ringa i förväg och fråga vilken erfarenhet värderingmannen har, om han är godkänd av Handelskammaren etc

Att auktionsfirman finns på Internet. Internet har ju de senaste åren blivit den helt avgörande faktorn för att nå bra priser på auktion. Om auktionen inte finns på Internet, med bilder på samtliga föremål, kan Du vara säker på att Du missar många potentiella kunder. (Ett bra bevis är ju att Du själv sitter och läser den här texten på Internet…)

Att auktionsfirman har en snygg och lättåtkomlig lokal så att köpare lätt kan komma och titta på utställda föremål i en trevlig miljö.

När Du läst igenom alla de här – egentligen ganska logiska – punkterna, inser Du att förhoppningsvis varför Hallands Auktionsverk AB är det rätta stället att vända sig till.

Välkommen att sälja dina föremål på Hallands Auktionsverk!


Läs våra säljvillkor i detalj...